3 gniazdka makaronu Pastani Capellini D'Angelo
200 g twarożku kanapkowego
kilka garści jarmużu
3 ząbki czosnku
1 czerwona cebula
1/2 czerwonej papryki
oliwa z oliwek
sól
pieprz
bazylia
słonecznik do posypania
Jarmuż ugotowałam w osolonej wodzie. Potem przełożyłam go na patelnię z rozgrzaną oliwą i lekko podsmażyłam. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną cebulę, paprykę, przyprawy i jeszcze chwilę podsmażyłam. Kolejno dodałam twarożek kanapkowy. Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Następnie przełożyłam go na patelnię i wszystko razem wymieszałam. Na koniec danie posypałam nasionami słonecznika.
Nigdy nie jadłam jarmużu :) Dziękuję za udział w akcji :)
OdpowiedzUsuńDo wypróbowania!
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńWstyd się przyznać, ale ja nigdy nie jadłam jarmużu! :O
OdpowiedzUsuń, Dziękuję - miło mi to słyszeć :) Zastanawiam się, czy nie poprosić by przedłużyli akcję o miesiąc ;)
OdpowiedzUsuń