wegańska cynamonowa bułeczka podana z masłem orzechowym i orzechami włoskimi
vegan cinnamon bun with the peanut butter and walnuts
2 łyżki mąki żytniej
łyżka płatków jęczmiennych
3 łyżki mleka kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli morskiej
1/2 łyżeczki cynamonu
1 lyżeczka nasion chia + 3 łyżeczki wody
łyżka suszonej żurawiny
łyżka sezamu
łyżka oleju kokosowego
łyżeczka masła orzechowego
kilka orzechów włoskich
na początek połączyłam w miseczce suche składniki (mąkę,płatki, przyprawy, proszek do pieczenia, żurawinę, sezam) kolejno dodałam mleko, chia połączone z wodą oraz olej. po wymieszaniu wszystkich składników, wstawiłam masę do mikrofalówki na 3,5 minuty. po wyciągnięciu przełożyłam bułeczkę na talerz, posmarowałam masłem orzechowym i ozdobiłam orzechami włoskimi.
miamii! wygląda bardzo zachęcająco!
OdpowiedzUsuńSzczypta rozkoszy z rana :)
OdpowiedzUsuńBoję się mojej dwudziestki, a zbliża się z prędkością światła - co ten czas...
Jeej, cynamonowa buła! I do tego to masło z orzechami, jakaś rozpusta :D
OdpowiedzUsuńCieszę się, że jakoś sobie radzisz.. nie poddawaj się <3
OdpowiedzUsuńA bułeczka rewelacja :)
Ta bułka jest niesamowita! Idealnie wpasowuje się w moje kubki smakowe, więc przepis zapisuje :)
OdpowiedzUsuńDziś przez cały dzień czuję zapach cynamonu, a teraz twoja bułeczka. To chyba jakiś znak;)
OdpowiedzUsuńMmm, ale smaki! Cynamon? Masło orzechowe? Jest taka dla mnie? ;)
OdpowiedzUsuńJej, wspaniała bułeczka :D Zrobiłabym takich więcej <3 Super, że z mikrofali- szybka w wykonaniu <3
OdpowiedzUsuńI to z mikrofali taki wypiek? Ciekawa koncepcja :)
OdpowiedzUsuńMerry Christmas
OdpowiedzUsuńhttp://chicporadnik.blogspot.com/2015/12/merry-christmas-2015.html
Wypróbuję przepis, bo bułeczka wygląda bosko :D
OdpowiedzUsuńSuper bułeczka, do tego o moim ulubionym smaku :) nie musi być cinnabon :D
OdpowiedzUsuńo muszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuń